· 

Kilojoule Inspiration: Young Nudy

 Mensen kennen hem als het neefje van 21 Savage. Alleen hij is niet zomaar het neefje van. Hij is veel meer dan dat. Hij is een traplord op zich. Het is alleen aan de buitenwereld om dit nog te beseffen. Zijn tape Nudy Land stond al vol met hits, daarvoor had hij weinig featurings nodig. Young Nudy a.k.a. Big Slimeball brengt aankomende woensdag zijn langverwachte mixtape 'Slimeball 3' uit en die shit is promised om een van de domste mixtapes vanuit Atlanta te worden.

Het begon allemaal bij Convo Talkshow Aflevering 3 met Yung Nnelg als gast. De jongens van Convo hebben het altijd over de muziek die ze in de afgelopen tijd veel hebben geluisterd, daarna vragen ze de gast aan tafel wat hij of zij zoal checkt. Yung Nnelg vertelde hier over het album ‘Nudy Land’ van Young Nudy. Ik merkte daarnaast dat die tape echt boomin was onder die Amsterdamse boys; er stonden voor de Convo met Yung Nnelg ook wat nummers van ‘Nudy Land’ in de Smib Radio 8.6 afspeellijst op Spotify. Meestal als ik nieuws wil horen dan check ik het gewoon zonder erover na te denken. Nudyland daarentegen ben ik zeker 3x tegengekomen en heb ik twee keer laten liggen. Totdat Nnelg erover begon tijdens de talkshow. Na het aanzetten van het eerste nummer had ik alles behalve spijt. Het eerste wat je hoort als je deze tape aanzet is Jamie Fox die een krakende deur nadoet, vervolgd door de kreet: 'Yo Pierre, you wanna come out here?!' En als grote bewonderaar van Playboi Carti zijn self-titled debuut album kun je niks anders dan love hebben voor deze producer tag van Pierre Bourne. Deze tag loopt over in een dromerige trapbeat. Nudy vertelt hierin over pijn en moeilijkheden die hij als jongeman opgroeiend in Atlanta heeft ervaren. Hij vertelt ook over de slechte dingen die hij gedaan heeft om zijn moeder en het gezin te steunen. En dat hij verschillende drugs gebruikt om die pijn te verminderen. Daar gooit hij een bovenop dat hij geen gehaat of gebitch wil horen als het gaat om zijn werk. 'Judge Scott Convicted' heet het nummer trouwens.

Maar ik ben hier niet om een album review over Nudy Land te schrijven. Die is al sinds eind 2017 uit en die moet je hoe dan ook checken of al gecheckt hebben. Nudy a.k.a. Big Slimeball is een 25-jarige rapper, geboren en getogen in East Atlanta, Georgia. Hij brengt al sinds 2014 muziek uit en hij is bekend geworden door zijn featuring op het nummer ‘Air It Out’ van 21 Savage. Daarnaast kennen mensen hem van zijn ‘Slimeball’ mixtapes. Aankomende woensdag komt zijn nieuwe tape ‘Slimeball 3’ uit en daarom wil ik voordat het uitkomt het even over Nudy hebben. Ik noemde hem net bekend, maar is hij zo bekend? In Atlanta, ongetwijfeld. In de rest van de Verenigde Staten? Sommige plekken wel. Maar hier in Europa? Alleen mensen die echt veel checken uit Amerika weten over wie ik het heb als ze vragen naar mijn favoriet van de afgelopen maanden. Ik denk dat er een tijd aankomt waarin hij meer shine gaat pakken in het buitenland. Daar moet ‘Slimeball 3’ voor gaan zorgen. Want deze gast heeft eigenlijk alles in zijn sound om een ster te worden. Superlompe trapbeats, flows op flows, bars op bars en een super rauwe stem met een echt Atlanta accent. Bovendien heeft deze man heeft op geen een tape veel featurings nodig. ‘Slimeball’ kende één gastbijdrage. ‘Slimeball 2’ had Juicy J en 21 Savage. Wel hij krijgt steun van grote artiesten zoals Migos en Playboi Carti. Zo was hij ook te horen op het nummer 'R.I.P. Fredo' van Playboi Carti op het album 'Die Lit'.

Eerlijk gezegd hebben mijn crew en ik de afgelopen niks anders dan Young Nudy’s mixtapes gedraaid als het gaat om trap muziek. Hoe lang we ook naar hem luisteren, het verveelt niet! Maar ik heb goede redenen voor het feit dat wij een straatrapper uit Atlanta bewonderen terwijl hij rapt over hevige criminaliteit, grote hoeveelheden drugs en rijk worden. Ik wil die eerste twee dingen niet verheerlijken, maar rijk worden in deze zin wel. Een mooi nummer waarin hij zijn doel om rijk te worden beschrijft is ‘Money Makin Mitch’. Hierin gebruikt hij de personage Mitch uit de film ‘Paid In Full’ als voorbeeld om goud geld te verdienen. Nudy heeft duidelijk moeten vechten voor hoe hij is geworden en heeft daar misschien slechte dingen voor gedaan in zijn jeugd. Je hoort alles wat hij meemaakt, of mee heeft gemaakt, terug in zijn teksten. Hij wil verhalen vertellen over het leven in East Atlanta. Hij blijft eerlijk en oprecht in teksten, alles wat hij vertelt geloof je. Hij zegt in zijn songteksten hoe real hij het houdt met zijn groep mensen en dat hij nooit iemand van hun zou snitchen. En dat zie je terug in heel de PDE 4L Gang. Ze zijn altijd met elkaar en veel members zijn met elkaar opgegroeid. PDE staat voor Paradise East, een benaming voor de buurt in Atlanta waar deze hele gang is opgegroeid. Zo vertelt Nudy zijn mattie PDE Twin in een interview met DJ Smallz Eyes dat de term ‘4L’ staat voor: For love, for loyalty and for life. Hij zegt ook dat het leven weinig waard is als je deze dingen niet kan delen met je familie en vrienden. Een hele mooie uitspraak. Ik merk dit terug in Young Nudy zijn muziek en in filmpjes waarin hij te zien is met zijn vrienden. Hij rapt constant over ze en ze zijn aanwezig bij elke show. Daarnaast is hij veel aan het grappen met ze, dat is te zien in ‘A Day In The Life With Young Nudy’.

 

 Wij als Kilojoule groep nemen een voorbeeld aan Young Nudy en hoe hij met zijn vrienden omgaat. Hij heeft beloofd nooit te veranderen voor ze door bekendheid of geld. Dat is wederzijds. Ze kennen de waardes van de straat en kunnen elkaar hierdoor in alles blindelings vertrouwen. Young Nudy en zijn gang zijn een inspiratie voor Kilojoule en hoe wij elkaar behandelen.

 

 

Tekst door Daan Princen

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0