· 

Meet the Kilojoulers - Interview met Chris Groos

Het zou onterecht zijn als ik een blog maak over mijn kledingmerk, dat ik constant zelf aan het woord ben. Ja, ik heb zeker een groot aandeel in dit bedrijf. Alleen vergeet niet dat ik dit met een heel team doe. Een team dat voor dit merk, en vooral voor mij als persoon, erg belangrijk is. Zonder deze boys had ik nooit een kledingmerk kunnen beginnen. Met sommige ben ik opgegroeid en andere ken ik pas een paar jaar. Dit betekent niet dat ik andere mensen als minder waardevol beschouw. Iedereen draagt op een andere manier zijn steentje bij aan het bedrijf. Natuurlijk hebben we, als het gaat om Kilojoule,hetzelfde doel en zien mensen het als een geheel. Onder de mensen die ons kennen heb ik de afgelopen tijd gemerkt dat het onduidelijk is van wie Kilojoule Clothing eigenlijk is. Vandaar dat ik uitlicht wie, wie is, juist gebruik komma’s? en waar elk individu voor staat. Elk persoon heeft zijn eigen verhaal dat gehoord moet worden. Het gaat zowel over werk binnen Kilojoule, als plannen voor de toekomst en inspiratiebronnen die tot die plannen hebben geleid. Let’s meet the Kilojoulers!

 

Ik heb het gebruik van straattaal niet ontweken, puur omdat dit een van de weinige manieren is waarop we ons in alle duidelijkheid kunnen uitdrukken. Wij zijn opgegroeid met deze taal. Daarnaast kent de jeugd waarop het gericht is deze taal uit hun hoofd, zij hoeven hier geen woordenboek voor te gebruiken. Wanneer wij als jonge mensen lange artikelen lezen in traditionele kranten, krijgen we veel dingen niet mee. We moeten woorden en termen opzoeken op het internet om de context en inhoud te begrijpen. Door het dure taalgebruik richt de media zich op veel mensen, behalve de youth. In elk artikel zal er sprake zijn van straattaal, weliswaar gecombineerd met Nederlands.

 

Wij als hechte vriendengroep en kledingmerk laten onze fantasie en eigen werkelijkheid graag een grote rol spelen. We bedenken in het bijzijn van elkaar veel. We halen zeker geen waarheid uit onze fantasie. Het staat volledig open tot uw eigen interpretatie. Gedurende het eerste interview zal al duidelijk worden wat ik hiermee bedoel. Waar nodig is wordt extra informatie verschaft.

 

Nu onze site klaar is en de blog gelanceerd, zal om de zoveel tijd een van de interviews afzonderlijk worden gepost. Alle interviews tegelijk posten zorgt voor een overvloed aan informatie. Daarnaast zullen er verschillende artikelen verschijnen in de vorm van interviews, recensies, achtergrondartikelen, fotoseries en video’s. Al deze producties zullen in het teken staan van inspiraties die het team heeft voor Kilojoule. Ook zullen we de berichtgeving van nieuwe, eigen kleding, evenementen en overige informatie over het kledingmerk via deze blog doen. Maar voordat jullie al onze gedachtes gaan ontdekken, gaan jullie eerst kennismaken met Chris Groos, de man achter de website waarop je nu aan het surfen bent.

 

 

Daan Princen


Throwback 1-1-2018: Crisis rockt het roze Kilojoule t-shirt van onze eerste lijn. Volgens mij waren we een halfuur in het nieuwe jaar.
Throwback 1-1-2018: Crisis rockt het roze Kilojoule t-shirt van onze eerste lijn. Volgens mij waren we een halfuur in het nieuwe jaar.

 

Chris 'Crisis' 'Brisis Broos' Groos. Een trouwe vriend. Altijd bezig met van alles. Staat altijd voor je klaar. Met zijn grote bos krullen.

 

Zou je jezelf kunnen introduceren?

Ik ben Chris Groos. Ik ben 17 jaar oud, maar bijna 18. Freedom is near. Ik woon in Oss. En ik probeer er hier iets van te maken samen met de crew. Ik zit nu op het Maaslandcollege in Oss, maar gelukkig niet lang meer. De eindexamens zijn net klaar. En als ik slaag ga ik volgend jaar naar Eindhoven om daar te studeren. Ik ga de opleiding Industrial Design volgen op de Technische Universiteit van Eindhoven, samen met mijn bro Wijkie.

 

Wat houdt Industrial Design precies in dan?

Aight, dat zal ik kort uitleggen. Je krijgt een probleemstelling voor je neus, en daaruit moet je een product ontwerpen. Daarbij krijg je te maken met elke stap van productontwerp. Daarnaast moet het product ook innovatief gebruikt kunnen worden. Het is een hele technische maar ook een hele creatieve studie. Je staat echt vooraan bij de vooruitgang en innovatie van techniek in Nederland, dat vind ik echt super vet en ik heb er heel veel zin in.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben zo nu en dan te vinden bij de Bussel, het skatebaantje. Ik zeg zo nu en dan omdat ik wel te weinig skate de laatste tijd. De rest van de tijd ben ik veel met mijn vriendin. En er moet ook veel geleerd worden voor school. Alleen dat is nu voor een tijdje wat minder. Ziek lang vakantie nu, echt chill man. Ik moet alleen nog even werk zoeken voor die lange vakantie. Ik hoop dat het ook een beetje lekker weer blijft hier in Noord-Siberië, dan kan ik tenminste nog skateboarden.

 

 

 

 

 

 

Extra Informatie.

Noord-Siberië is een bijnaam voor Gemeente Oss, ontstaan binnen de Bussel Skate Crew – de skategroep waaruit Kilojoule Clothing ontstaan is. De stad Oss wordt ook wel vergeleken met de Siberische stad Norilsk. Een van de meest noordelijke steden op deze wereld. Dit is gekomen doordat de vriendengroep altijd meer kou ervaart in Oss dan in andere Nederlandse steden. Er gaan geruchten rond dat dit komt door een bepaalde stroming van de Maas.

 

Wat doe je binnen Kilojoule?

Ik ben vooral bezig geweest met de website van Kilojoule. Die is nu zo goed als af. Dus als je dit nu leest of op onze site aan het surfen bent en je ziet dat er iets mis is of je snapt iets niet: kom naar mij, stel mij een vraag en dan kijk ik wat ik voor je kan doen. Nu de site goed functioneert kan ik mezelf met meerdere dingen binnen het bedrijf bezighouden. Een voorbeeld daarvoor is evenementen die we willen organiseren. Alleen daar kan ik nog niet veel over zeggen.

 

Wat/Wie heeft je het meest geïnspireerd om aan Kilojoule te werken?

Nou ik ben de laatste jaren steeds meer bezig met kleding. Vooral op social media ben ik verschillende streetwearmerken gaan volgen. Ik heb gewoon door de jaren heen steeds meer interesse in kleding gekregen. Toen ik hoorde over Kilojoule wist ik dat ik eraan mee wilde doen, alleen niet in het kledinggedeelte. Ik had ervaring met websites en daarom ben ik daar toen aan begonnen.

 

Als je Kilojoule zou moeten omschrijven als muziek, welk nummer, album of whatever zou het dan zijn? Alles mag.

Nou onze designs zijn niet moeilijk, ze zijn eigenlijk vaak best wel simpel. Alleen we zijn toch vernieuwend voor onze omgeving. En er zijn weinig tot geen mensen in onze omgeving die zoiets doen als wij. Het zou hiervoor een mixture zijn van Kanye West, Travi$ Scott en Jacin Trill. Kanye West is de laatste jaren een van de meest vooruitdenkende artiesten geweest. Travi$ heeft dat hele ruige en dat heeft Kilojoule misschien nu nog niet. Maar als ik zie wat we hebben liggen, dan kunnen mensen wel ruige shit achter ons verwachten. Jacin Trill is gewoon heel happy en houdt van felle kleurtjes. Shout out naar hem dat hij het Miss Kilojoule t-shirt draagt.

 

Waar streef je naar in de toekomst, geef een voorbeeld/inspiratie?

Ik zou nooit iets in mijn leven kunnen doen als ik het zelf niet leuk vindt. Zelfs al verdien ik er heel veel geld mee. Ik ben ook stront eigenwijs, dus iets doen wat andere mensen mij vertellen zit er niet echt in. Ik moet mezelf kunnen sturen. Er zijn verschillende dingen waarin ik zou werken en daar zou ik een soort van combinatie van willen maken. Ik hou van werken in horeca, in een kledingwinkel maar ik hou ook veel van product design. Daar tussenin zou ik iets willen vinden. Ken je het Skatecafé in Amsterdam? Dat zou je als voorbeeld kunnen nemen. Een plek waar alles bij elkaar komt. Ik bedoel je kunt er een pilsje gaan drinken, je kunt er skateboarden en je kunt er merchandise kopen.

 

Wie zou je nu shoutouten?

Shout out naar Kid Cudi, ik was hem per ongeluk even vergeten. Ik heb door zijn feature op A$AP Foverer van A$AP Rocky weer even beseft hoe goed die gast is.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Niet Chris Zelf (maandag, 13 augustus 2018 11:52)

    Style gast